Gradjanska Unija / Misija - Vizija


GRADJANSKA UNIJA - izgradimo gradjansko drustvo po meri svih nas, u kome svi gradjani imaju jednake mogucnosti, jednaka prava i jednake duznosti.
Beograd nije London, Srbija nije Engleska, Beograd i netreba biti London, niti Srbija da bude Engleska, Beograd je Beograd, Srbija je Srbija, ali, Gradjanska Srbija, sa istim principima, sa slicnim nacinom zivota, sa istim pravima, sa istim duznostima, uz postovanje Evropskih vrednosti, ali i nase tradicije i kulture.
Stvorimo od Srbije Gradjansku, Evropsku Srbiju.
To mozemo samo zajedno
- pridruzite nam se .

www.gradjanskaunija.org

петак, 27. април 2018.

Mali korak za pojedinca - veliki za buducnost

Kako na celom Balkanu , pa po nekim istrazivanjima i u celoj Evropi tako i kod nas, mladi se u vrlo malom broju ukljucuju u drustvene tokove koji doprinose odredjivanju buducnosti jedne zajednice bilo da se radi o angazovanosti u gradjanskim organizacijama, bilo da je u pitanju sama politika.
Vrlo mali broj gradjana, a narocito mladih shvata vaznost gradjanske kontrole politickih tokova , uticaja na njih kao i vaznost da se sto vise mladih ukljucuje u odredjivanje svoje buducnosti kroz angazovanost bilo u gradjanskim ili politickim organizacijama.
Kada govorimo o politici, zbog svega navedenog, javlja se jos jedan fenomen, kao i u svim oblastima i u ovom slucaju imamo problem “deficita koji obara kvalitet …” ako na ovo gledamo iz ugla biznisa, ukoliko imamo “mali broj pruzaoca jedne vrste usluge na jednom prostoru”, tada kao parametar merljivosti kvaliteta izvrsene usluge imamo radove tog malog broja pruzaoce usluge, koja bi imala sasvim drugacije parametre i etalone kada bi smo imali visestruko vise pruzaoca takve usluge, a samim logicnim razmisljanjem jedini osteceni su realno, korisnici usluge, a jedini profiteri su taj mali broj pruzaoca usluge, ISTO vazi i za politiku, samo sto su tu posledice daleko vece nego kada se radi o “malom broju losih frizera” na jednom podruciju, radi se o buducnosti svih nas, o kvalitetu zivota svih nas ali i nasih buducih generacija. Smemo slobodno reci, da je drustveno odgovorno angazovati se na stvaranju bolje buducnosti ili kroz gradjanske vidove aktivnosti ili direktno kroz politiku.
Nazalost zivimo u vremenima kada cesto nemamo vremena ni za naizgled “bitnije” stvari, ali, za “sebicnost” u ovom slucaju nesme biti opravdanja, jer se radi o nasoj zajednickoj buducnosti, ali i buducnosti nase dece.
Zauzmi svoj stav, ma kakav on bio, levi ili desni, plav, crven, zut ili ma koje druge boje, i pomozi sebi i buducim generacijama da zive bolje. Svako od nas moze mnogo, vise nego sto misli na prvi pogled da moze. Za pocetak, pratite i ukljucite se u rad gradjanske organizacije iz Vase sfere interesovanja ili pristupite politickom angazovanju u stranci koja je najbliza vasim pogledima, pa iako krecete sa najnizeg lokalnog nivoa, imajte na umu da su SVI pa i oni na samom vrhu bilo koje organizacije bili tu gde ste Vi sada, na pocetku. U toku angazovanja dolazice i do neslaganja, uvek iznosite svoja miseljenja i stavove, ukoliko su ispravniji od postojecih i trenutno utvrdjenih, vecina ce ih prihvatiti i poci ce Vasim pravcem razmisljanja , to je sustina i ono cemu moramo teziti, da se cuju u svakoj organizaciji, stranci, na politickoj sceni jedne zemlje razlicita misljenja i stavovi i vecina ce pre ili kasnije videti ispravnost i svesno ili ne, prihvatati i uvazavati bolje … vraticemo se “malom broju losih frizera na jednom podruciju” sa pocetka price … samo sto rezultat u ovom slucaju nisu samo lepse frizure korisnika usluge vec BOLjA BUDUCNOST za sve nas i buduce geneacije, a sto je , moramo priznati – vazno i nikakva “sebicnost” nesme zaustaviti ovakve tokove.

G.U. / D.V.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.